Denna artikel är en annons

En hållbar framtid byggs i trä

Resan mot ett mer hållbart samhälle startar i skogen. Och närmare bestämt i trakterna kring Kungsbacka. För det är här vi hämtar materialet till de hus och bostäder som vi på Derome nu bygger i kommunen – en plats vårt halländska hjärta klappar lite extra för.

Nu går startskottet för en storsatsning i Kungsbacka där vi under de närmaste åren kommer att bygga omkring 200 nya bostäder från Frillesås i söder till Hede i norr. Det är en expansiv kommun med ett spännande läge nära både hav och storstad. Att vi satsar ännu mer i kommunen känns helt rätt enligt Otto Martler, projektutvecklingschef på Derome.  

– Kungsbacka ligger bra till på många sätt. Närheten till Göteborg och goda pendlingsmöjligheter gör den till en attraktiv boendekommun. Att vi dessutom har flera fabriker inom någon eller några mils avstånd gör att vi kan minimera vårt fotavtryck under byggtiden. Kungsbacka är en starkt växande region där vi varit verksamma länge och det är något vi vill fortsätta att vara.

Närproducerat är melodin

Ansvarstagande är ett av våra ledord vilket bland annat innebär att ta ansvar för hela kedjan från skog till färdigt hus. På våra egna sågverk förädlas virke från skogen i närområdet och med husproduktion i Värö och Anneberg kan vi erbjuda närproducerade hem med hög kvalitet, byggda med dig och klimatet i åtanke. Faktum är att för varje träd som avverkas planteras minst två nya. Att bygga i trä är också att bygga för framtiden.

– Den röda eller snarare gröna tråden för alla dessa bostäder är att de ska byggas med trä från våra egna fabriker. Här kan vi verkligen snacka om äkta närproducerade hem säger Otto. 

Vi utvecklar levande samhällen

Målet för Deromekoncernen, där också hustillverkarna A-hus och Varbergshus ingår, är att utveckla levande samhällen med en variation av villor, bostadsrätter och hyresrätter. Genom att arbeta med och planera helheten, exempelvis belysning och sociala mötesplatser, skapar vi trygga och tillgängliga boendemiljöer där alla ska få plats och alla ska få leva.

– Vi vill erbjuda bostäder som passar in i den specifika omgivningen och vara det speciella hem som varje bostadsköpare drömmer om. Att vi bygger i alla upplåtelseformer, innebär att vi kommer att erbjuda såväl äganderätter, som bostadsrätter och hyresrätter. På detta sätt möjliggör vi för alla att kunna bo i våra områden, oavsett vilken typ av bostad som efterfrågas avslutar Otto.

På derome.se kan du läsa mer om vår verksamhet och ta del av vår syn kring ett hållbart byggande i trä – världens bästa material!

Här kommer Derome att bygga

Fjärås – Här kommer ett varierat och nytt bostadsområde att växa fram med villor, bostadsrätter, hyreslägenheter och seniorboende. Småskalig bykänsla med grönytor mellan husen. Här skissar vi på cirka 150 bostäder.

Frillesås – Nära havet vid Vallersvik i Frillesås planerar vi för ett 20-tal nya bostäder i form av kedjehus och lägenheter. Med havet och badplatsen 300 meter bort kan du njuta av kustlandskapet från första parkett.

Åsa Centrum – Här fångar du solnedgången från egen stor balkong i västligt läge. Planen är att bygga 24 bostadsrätter om 2-4 rum och kök och en boyta på 68-93 kvm.

Hede Stationsstad – Här ska vi ta tillvara ett unikt läge intill pendlingsstationen Hede i nordöstra Kungsbacka. Visionen är en smart, modern stationsstad som ska innehålla något för alla.