Fågel, fisk eller mittemellan?

Den senaste i raden av Kungsbacka kommuns 34 lekplatser är tema­lekparken på Borgmästareplatsen som invigdes våren 2019. Och den har blivit mycket populär som utflyktsmål.

– Vi hade med oss flera barn på besök som hjälpte oss med idéer om hur de ville att den skulle se ut, berättar Karl Lundgren, förvaltningschef inom förvaltningen för Teknik. Till och med hantverksgillet var här.

Temat för lekplatsen är fågel, fisk eller mittemellan, som en koppling till Kungsbackas vatten och fiskar, skog och fåglar, ängar och insekter. Här finns vattenlek, lekhus, studsmatta, klättertorn, linbana, hinderbana och musiklek bland annat, något för alla olika sinnen. Marken består av både grus, sand, gummi och bark.

Men den är inte tänkt enbart som en lekplats, det här är en kombination av lekplats och grönskande park för besökare i alla åldrar. Alla ska kunna trivas, och det finns bänkar att sitta på för mamma, pappa, mor- och farföräldrar.

Lekplatsen ligger på gångavstånd från Resecentrum, Kungsmässan och kulturhuset Fyren.

Vad tycker du om parken?

Ann-Christine Risfält, Mölndal
– Den är jättefin! Äventyrlig, det här med att man kan leta stjärnor i den, att det finns mera för barnen att göra det tycker jag är fint med den.

Therese Tanner, Kungsbacka
– Den här parken är jätterolig och passar båda mina barn som är 8 och 4 år. Den lever upp till temat ”fågel, fisk och mittemellan” så man kan leka på olika sätt.

Tobias och Emelie Eklöv, Kungsbacka
– Parken är väldigt bra och rolig, det finns många olika saker och den ligger centralt. Det är en bra blandning så att parken passar både stora och små barn.

Niklas Anderson, Särö
– Jag tycker den är trevlig, den är annorlunda och lite mer än andra parker, den är lagom för barnen att springa och klättra
och så.

Sofia och Fredrik Wiman, Kullavik
– Parken är kanon och har bra val av lekredskap. Den är även överblickbar så man ser alla barn om man har många barn med sig som är på olika platser.

Text: Anders Olow
Foto: Oskar Kullander